ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
|
52482-02-12
03/06/2012
|
בפני השופט:
צוריאל לרנר
|
- נגד - |
התובע:
גראי גולדשטיין
|
הנתבע:
חברת פרטנר תקשורת בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה כספית, בסך של 10,832.50 ₪, אשר הגיש התובע, מר גראי גולדשטיין, נגד הנתבעת, פרטנר תקשורת בע"מ.
לשם הסדר הטוב אעיר, כי בכתב התביעה נרשמה גם הגב' דבורה גולדשטיין כתובעת, אולם לא נראה כי יש יריבות בינה לבין הנתבעת. עוד אעיר, כי על חלק מסכום התביעה ויתר התובע, לאור החזר שקיבל מהנתבעת לאחר הגשת התביעה.
דיון התקיים בפני ביום 2.5.2012, ובמהלכו, בשים לב לנסיבות, הסכימו הצדדים להכרעה על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט, בלא נימוקים, בהסתמך על החומר שבתיק ועל הדברים שעלו בדיון. כך הסכימו הצדדים, וטוב שכך הסכימו, שכן "יפה כוח פשרה מכוח הדין" (תוספתא, סנהדרין א', ט"ו).
אין חולק בעובדות הבאות: התובע היה לקוח של הנתבעת, וביקש לבטל את העסקה (שהיא "עסקה מתמשכת" כמשמעות המונח בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981), וחרף זאת המשיכה הנתבעת, בטעות, לחייבו במשך מספר חודשים. חוק הגנת הצרכן קבוע פיצויים לדוגמא, ללא הוכחת נזק, בסך של עד 10,000 ₪, עבור פעולה כזו של נותן שירותים כדוגמת הנתבעת. אין חולק כי עקרונית, עילת התביעה יסודה בדין, אולם הנתבעת נאחזת בתום-לבה הנטען ובכך שהתובע לא המשיך ופנה אליה לאחר פנייתו הראשונה.
עוד ידוע, כי התובע כבר הגיש תביעה קודמת בעניין דומה נגד הנתבעת, בקשר עם קו טלפון סלולרי אחר שהיה לו, וכן הגיש תביעה בעילה דומה נגד נתבעת אחרת. בשני המקרים האמורים, בראשון על דרך הפשרה, ובשני בפסק-דין מנומק, נפסקו לטובתו פיצויים לדוגמא בשיעור 1,800 ₪.
"פסיקה בדרך של פשרה פירושה שבית המשפט לא ידרש להכריע את הדין ולתת פסק דין על פי קביעה שבעל דין זה או אחר צודק במחלוקת על פי הוראות החוק או הדין אלא משמעותה שביהמ"ש יתן פסק דין על דרך הביניים והמיצוע שבין טענות שני הצדדים." (ר' ת.א. (ב"ש) 187/93 – פרץ אשר נ. קופ"ח של ההסתדרות, תק-מח 95(3), 240).
מהסכמת הצדדים, כאמור, יש לראות את כל אחד מן הצדדים כמי שמבקש לסיים את הסכסוך שנתגלע בינו לבין חברו בדרך של פשרה ולא בהכרעה שיפוטית חדה ונוקבת.
לאחר ששקלתי את הסיכויים והסיכונים של שני הצדדים, לרבות את השלכות ניסיון העבר (כמתואר לעיל) על שני הצדדים, על התנהלותם ועל שיקוליהם, כמו גם על ציפיותיהם הסבירות מתביעה זו, הנני קובע שיהיה זה נכון וצודק, כסילוק סופי ומוחלט של כל טענות הצדדים בעניין זה, לחייב אף עתה את הנתבעת לשלם לתובע סך כולל של 1,800 ₪. סכום זה ישולם תוך 30 יום מהיום, אחרת יצבור הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.
ניתן היום, י"ג סיון תשע"ב, 03 יוני 2012, בהעדר הצדדים.